Di mana harga diri kita?

Pulang dari sekolah, saya singgah di sebuah mini market untuk membeli beberapa bahan asas. Saya terlihat sabun cecair mandi di rak mini market, terus teringat sabun di rumah sudah habis.…

5 Comments

Tak ada cara selamat!

Hacked Accounts:Your account has probably been compromised if:Your password has been changed without your knowledge.Your account is sending spam.There are emails in your "Sent" mail folder that you did not…

2 Comments

Quote

Love this quote from Maria Elena:1. having the right friends is better than having a lot of friends.2. searching is better than waiting (for opportunities)3. diuji tapi tak tau sedang…

0 Comments

Trauma

 Assalammualaikum w.b.t  Just a simple entry. Nanti bila aku dah free, aku karang panjang-panjang sikit ye. Tadi tengok rancangan Selami Jiwa kat Astro Oasis (sambil-sambil tanda buku). Isunya tentang trauma. Artis jemputan,…

9 Comments

Ujian banyak mengajar aku…

Untuk jadi lebih tabah? Aku tak pasti. Tapi jati diri aku dapat dibina dengan lebih baik melalui ujian yang bertalu datang. Aku sukakan teguran walaupun selalunya menyakitkan. Aku selalu anggap…

8 Comments

Kenapa Mesti Cikgu?

Note: Sila ambil perhatian. Ini hanyalah cerita saya. Saya ulang, cerita SAYA. Tiada kaitan dengan mana-mana pihak since sejak kebelakangan ini sudah banyak isu perguruan di Malaysia yang wujud di…

4 Comments

Orang jahat liat mati?

Pernah tak terlintas atau terdengar ayat macam ni;"Hishhhh! Bawak motor macam orang gila! Cilok sana, cilok sini, pastu bawak motor macam-macam gaya. Kenapalah diorang ni tak mati-mati? Orang yang tak…

0 Comments

Bersama Mazidul: FARIS SELAMAT DISEMADIKAN

http://www.mazidulakmal.com/2012/02/faris-selamat-disemadikan.htmlTerlalu sebak bila membaca link ini. Pengalaman aku kehilangan arwah Najla hanyalah secebis cuma jika hendak dibandingkan dengan pengalaman ibu bapa arwah Faris. Semoga Allah SWT memberi sejuta kekuatan kepada…

0 Comments