Gamit Kalbu

Terjumpa ex-schoolmate kat kenduri kahwin kawan. Tiba-tiba nampak baby girl comel and putih gebu. Sebaya arwah Najla. Tengok riak comel dia, aku dengan Edy tiba-tiba jadi kelu dan sebak. Nasi…

0 Comments

J Card’s Day

Selama aku duduk kat JB, ni lah first time rasanya aku bershopping time J Card's Day. Rasa macam tak nak pegi lagi dah time-time camni. Aku rasa aku bukanlah jenis…

0 Comments

Blog Syok Sendiri

Semalam Edy tanya aku, "Blog dah ada pembaca?". Aku jawab, "Belum...". Gaya macam orang frust balik interview tak dapat keje je. Macam mana nak ada pembaca kalau aku belum buka…

0 Comments

Berhenti Dedah Aib Orang

Peringatan Untuk Diri Sendiri.Sabda Rasulullah SAW yang bermaksud:"Seseorang mungkin bercakap mengenai apa yang Allah SWT suka, tanpa memberikan sebarang kepentingannya lalu dia diangkat statusnya oleh Yang Maha Pencipta. Seseorang mungkin…

0 Comments

Wad Paedatrik

Dalam perjalanan pulang ke Muar, kami melalui Hospital Sultanah Aminah (HSA). Tiba-tiba tanpa sengaja, terpacul keluar dari mulut aku,"Najla, ingat tak tempat ni? Tempat terakhir kita bersama. Ibu sayang Najla sangat-sangat.…

27 Comments

30 Minggu

Sudah berkali-kali aku cuba untuk berkongsi kisah kelahiran pramatang Najla. Sesuatu yang sangat indah untuk dijadikan kenangan aku dan Edy. Cuma aku belum cukup kuat sebelum ni. Hari ni, genap…

6 Comments